Teinin löysi valtavan herkkutatin – sieni painaa yli 2,5 kiloa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

14-vuotias australialaispoika on tehnyt löydön, josta moni sienestämistä harrastava on todennäköisesti kateellinen. Hän löysi jopa ennätyksellisen suureksi epäillyn herkkutatin.

Jasper Les löysi valtavan kokoisen tatin matkallaan koulusta kotiin Etelä-Australian Adelaide Hillsissä. Sieni painaa huimat 2,65 kiloa. Jasperin Melanie-äidin mukaan hän ei ollut uskoa silmiään pojan tuotua jättiläissienen kotiin.

Jasper kertoo 9News-uutissivustolle puolalaisten isovanhempiensa opastaneen hänelle, mitkä sienet ovat syötäviä. Jättiläismäisen herkkutatin löytyminen oli hänelle kuitenkin melkoinen yllätys. Adelaide Hillsin väitetään olevan eteläisen pallonpuoliskon ainoa paikka, jossa herkkutattia esiintyy.

Jasper on perheineen ottanut yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjan tuomaristoon selvittääkseen, voiko sieni olla maailman suurin herkkutatti. Teinin suunnitelmissa on syödä itse osa sienestä ja myydä loput.