Pelastuslaitos varoittaa vaarallisesta ilmiöstä – temppuilu voi viedä hengen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on julkaissut varoituksen hengenvaarallisesta ilmiöstä. Pelastuslaitoksen mukaan sosiaalisessa mediassa leviävässä villityksessä nuoret kiipeilevät sähköpylväisiin hengenvaaran uhalla.

– Tämä on erittäin huono idea, sillä suurjännitelinjojen tolpissa muhii 20 000–110 000 voltin jännite. Tappava valokaari saattaa iskeä kiipeilijään, vaikkei itse voimalinjoihin koskisikaan, Varsinais-Suomen Pelastuslaitos valisti Facebook-julkaisussaan.

Pelastuslaitos jakoi julkaisussaan myös Youtubessa julkaistun videon, jossa nähdään miltä suurjännitelinjojen valokaari näyttää. Tappavan voimakkaan sähköiskun saamisen lisäksi yli kymmenen metrin korkeuteen kohoavissa sähköpylväissä kiipeilyyn liittyy myös putoamisen riski.