Verenluovuttajia tarvitaan nyt! Hätäveri on loppumaisillaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätäveren O- tarve on ollut viime päivinä paljon normaalia suurempaa. Verenluovuttajia tarvitaan nyt tavallista enemmän. Ihmisiä pyydetään varaamaan aika jo tänään.

Suomen Punaisen Ristin veripalvelun tavoitteena on viiden päivän punasoluvarasto jokaisesta veriryhmästä. Nyt varastossa on merkittävää vajausta. Jotta verivarastot säilyvät turvallisella tasolla ja kaikille potilaille Suomen sairaaloissa riittää verta, verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä noin 800.

Verta tarvitaan myös siksi, että voidaan turvata verensaanti katastrofi- ja suuronnettomuustilanteissa. Verentarvetta symboloidaan nettisivulla olevilla pisaroilla ja nyt O- näyttää tyhjää. Vain noin kolme prosenttia verenluovutusikäisistä suomalaisista luovuttaa verta. Luovutettu veri auttaa 40.000 potilasta vuosittain Suomessa. Potilaat tarvitsevat verivalmisteita keskimäärin suomalaisten veriryhmäjakauman mukaisesti. Hätäveri O- on poikkeus, sitä annetaan potilaille suhteessa enemmän.

Varaa aika tästä.

https://www.facebook.com/veripalvelu/photos/a.290538707325/10159549707717326/