Bill Cosby jälleen oikeuteen seksuaalirikoksista – ehti olla vuoden vapaana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Bill Cosby on jälleen syytettynä seksuaalirikoksista. Oikeudenkäynnin mukaan 85-vuotias Cosby on pakottanut Judy Huth -nimisen naisen seksiin Playboy-kartanossa vuonna 1975. Huth oli teon aikaan 16-vuotias.

Bill Cosby joutuu jälleen kohtaamaan syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Siviilioikeudenkäynti käynnistyi keskiviikkona. Oikeudenkäynnissä käsitellään 64-vuotiaan Judy Huthin asianajajien esittelemistä todisteista. Tukena on muun muassa valokuvia. Cosbyn asianajajat, joiden mukaan seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole tapahtunut, tulevat todennäköisesti korostamaan, että lähes 50 vuotta vanhan tapauksen todistustaakka on täysin kantajilla, The Guardian uutisoi.

He ovat myöntäneet, että Cosby vei Huthin Playboy-kartanoon, mutta he uskovat naisen olleen täysi-ikäinen. Cosby ei osallistu oikeudenkäyntiin, koska on nykyään täysin sokeutunut. Näyttelijä tuomittiin kolmesta vakavasta seksuaalirikoksesta vankilaan lähes kolmen vuoden ajaksi. Tuomio tuli naisen huumaamisesta ja pakottamisesta seksiin vuonna 2004. Yhdysvaltojen korkein oikeus kumosi tuomion myöhemmin ja Cosby pääsi vapauteen vuosi sitten.