Teini kaahasi autonsa katolleen Hämeenlinnassa – alkometriin rajut lukemat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi kertoo epäilevänsä 17-vuotiasta poikaa törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja luvattomasta käyttöön otosta Hämeenlinnassa Hauhontiellä. Teini ajoi kännipäissään auton ulos tieltä torstaiaamuna 2. kesäkuuta.

– Nuori kuljettaja oli ottanut henkilöauton luvatta käyttöön ja suistunut ajoneuvolla oikealle kääntyvässä mutkassa tien vasemmalle puolelle ojaan. Auto päätyi lopulta katolleen ojaan, poliisi kertoo.

Alustavan selvityksen mukaan ajoneuvolla on ollut vauhtia yli 100 km/h ennen suistumista. Nuori kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1.00 mg/l, mikä vastaa 2,227 promillen humalatilaa. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Henkilövahingoita vältyttiin, mutta ajoneuvo kärsi suuria vaurioita.