Sankarillinen hetki videolle – naapuri pelasti lapsen hukkumiselta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kansasissa todistettiin 18. toukokuuta dramaattista tilannetta. Nelivuotias lapsi oli vaarassa hukkua uima-altaaseen, mutta onneksi apuun saapui naapurissa asuva mies. Tilanne ikuistui viraalina sittemmin levinneksi videoksi.

Xavier Rigney oli hiipinyt pois Lawrencessa asuvan äitinsä kodista. Lapsi oli löytänyt tien taloyhtiön lukkojen takana sijaitsevaan uima-altaaseen ja hypännyt sen syvään päähän. Xavier, jolla on kehityksellinen kielihäiriö, ei päässyt altaasta omin voimin pois.

Naapurissa asuva 12-vuotias Maddox Westerhaus näki tilanteen ja ilmoitti siitä isälleen Tomille. Tom hyppäsi uima-allasta ympäröivän aidan yli ja veti Xavierin kuivalle maalle. Entisenä hengenpelastajana hän onnistui elvyttämään lapsen.

Pelastuslaitoksen työntekijöiden saapuessa paikalle Xavier oli jo tajuissaan. Topeka Capital-Journal -lehden mukaan paikallinen palopäällikkö Rob Fleeup kuvailee lapsen naapurissa asuvan pojan ja isän toimia yhdeksi sankarillisimmista asioista, joita hän on ikinä todistanut.