Alan vaihto nyt helpompaa kuin koskaan – mahdollisuudet lähes rajattomat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kosmetologista sairaanhoitajaksi, it-alalta metsuriksi ja opettajasta sosiaalitoimen työntekijäksi. Ihmiset vaihtavat nyt uusille työurille aiempaa enemmän, kun koronaviruspandemia asetti elämän arvomaailman ja omat unelmat uusiksi. Moni on ymmärtänyt, että jos haaveita ei toteuta tässä elämässä, eivät ne tuskin toteudu koskaan.

Moni on opiskellut korona-aikana uuden ammatin tai ryhtynyt kartoittamaan eri vaihtoehtoja. Alanvaihtajilla on laajaa kokemusta työelämästä ja toisinaan he pystyvät hyödyntämään jo aiemmin kertynyttä osaamistaan myös uudella urapolulla. Esimerkkinä tulkki, joka ryhtyy poliisiksi tai toimittaja, joka kouluttautuu psyokoterapeutiksi.

Lastensuojelulaitos Konkari-koti on saanut uudet työntekijät 52-vuotiaasta Kirsi Kantolasta ja 55-vuotiaasta Timo Nissisestä. He päätyivät lastenkodin työntekijäksi tehtyään pitkän uran ensin toisaalla, toinen kaupan alalla ja toinen varhaiskasvatuksessa. Molempia työskentely nuorten parissa oli kiinnostanut jo nuorempana. Unelma alan vaihtamisesta voi tuntua kaukaiselta. Tutuista rutiineista ja mukavasta työporukasta irtaantuminen on iso askel. Rohkeus suunnan uusimiseen voi kuitenkin palkita moninkertaisesti.