BASE-hyppyreittiä verrataan Star Warsin Kuolemantähteen – syy selviää hurjalla videolla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

BASE-hyppäämisestä on olemassa erilaisia variaatioita, joista hurjimpiin kuuluvassa liidetään vuoristojen ja kanjonien vaarallisissa ympäristöissä. Tämän tyylistä hyppäämistä harrastetaan esimerkiksi Alpeilla Italiassa sijaitsevissa Dolomiiteilla.

Dolomiiteilla sijaitsee Death Star Line, eli Kuolemantähtireitti-nimellä kutsuttu kanjoni. Kapea ja vaarallinen kanjoni tuo nimittäin mieleen Star Wars: Episodi IV -elokuvan loppukohtauksen Kuolemantähden kuilun.

Tuoreella viraalivideolla Kuolemantähtireittiin tutustuaan BASE-hyppääjä Jeb Corlissin matkassa. Youtubessa jaetulla videolla seurataan hurjapään liitopuvulla tekemää hyppyä rannekameran näkökulmasta. Kanjonissa liitävä saa olla tarkkana virheliikkeiden varalta, mutta Corlissin kaltaiselta kokoneelta hyppääjältä matka sujuu ongelmitta.