PS5-konsolin saatavuus ongelmissa – eikä tilanne parane lähiaikoina

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony lanseerasi vuonna 2020 uuden sukupolven Playstation 5 -konsolin. Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan ole saaneet edelleenkään laitetta sen heikon saatavuuden vuoksi. Tuotteet viedään hyllyiltä lähes sitä mukaan, kun niitä saapuu myyntiin.

Playstation 5 -konsoleita ei ole odotettavissa isommissa määrin myyntiin vielä lähiaikoina. Sony kertoi tuloskatsauksessa valmistavansa konsolia tänä vuonna 63 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Yhtiön mukaan tänä vuonna valmistettava 18 miljoonan kappaleen erä ei kuitenkaan todennäköisesti vastaa vieläkään kysyntää.

Sonyn arvion mukaan Playstation 5:n tuotanto nousee sitä edeltäneen Playstation 4:n tasolle vasta vuonna 2024. Sonyn uusinta konsolia myytiin edellisellä vuosineljänneksellä kaksi miljoonaa kappaletta, kun taas PS4-konsolia myytiin kaksi vuotta sen lanseeraamisen jälkeen noin viisi miljoonaa kappaletta yhdellä vuosineljänneksellä.

Playstation 5:n tuotanto-ongelmiin ovat vaikuttaneet esimerkiksi komponenttipula ja epävarman maailmantilanteen aiheuttamat logistiikkaongelmat. Tilannetta ei helpota se, että monet kauppoihin ilmestyvistä konsoleista päätyvät trokareiden kynsiin.