Pokemon Go on edelleen valtavan suosittu – tuottanut yli kuusi miljardia dollaria

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pokemon Go -mobiilipeli nousi ilmestyessään vuonna 2016 valtavaksi maailmanlaajuiseksi hitiksi. Vaikka Pokemon-metsästäjiä ei näy katukuvassa aivan yhtä paljon kuin tuolloin, on pelin suosio säilynyt valtavana.

Pokemon Go analytiikkayhtiö Sensor Towerin mukaan tuottanut rahaa yli kuusi miljardia dollaria, eli 5,6 miljardia euroa. Kuusi vuotta sitten julkaistu peli on siis tuottanut keskimäärin miljardi dollaria vuodessa. Eniten rahaa peliin ovat laittaneet yhdysvaltalaiset, japanilaiset ja saksalaiset.

Pokemon Company ja Niantic -yhtiöiden peli liittyi kuuden miljardin rajapyykin ylittämisen myötä tuottoisimpien mobiilipelien joukkoon. Aikaisemmin saman kaltaisiin tuottoihin ovat yltäneet Clash of Clans, Candy Crush Saga, PUBG Mobile ja Honor of Kings. Pokemon Go -peliä on ladattu tähän mennessä yli 678 miljoonaa kertaa.