Tapahtumat kärsivät väkikadosta – näkyy myös urheilukilpailuissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ympäri Suomea on kantautunut viestiä siitä, että ihmiset eivät ole kiinnostuneita tapahtumista samalla tavalla kuin ennen koronaa. Tai vaikka he olisivatkin kiinnostuneita, eivät he uskalla ilmottautua tai ostaa lippuja etukäteen. Kaikki kiva voidaan perua, kieltää tai siirtää yhdellä nuijan kopautuksella.

Koronarajoitteiden päättymisestä huolimatta monet ulkoliikuntatapahtumat kärsivät myös vähäisistä osallistujamääristä. Erityisesti maastopyörätapahtumia on eri puolila maata peruttu ilmoittautuneiden vähäisen määrän takia. Selvä trendi on sekin, että moniin tapahtumiin ilmoittaudutaan entistä myöhemmin, usein lähellä ilmoittautumisen päättymishetkeä.

– Ilmiö on mielenkiintoinen. Vieläkö korona vaikuttaa tai iskevätkö polttoaineiden korkeat hinnat matkabudjettiin näin kovasti? Syitä on spekuloitu, mutta niitä olisi hyvä selvittää vielä tarkemmin, sanoo Pohjois-Karjalan Kontiolahdella Jaama Run – ja Jaama MTB -tapahtumia järjestävän Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.