Muista aurinkorasva! Ilmatieteen laitos varoittaa UV-säteilystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka kesän lämpötilat eivät ole toistaiseksi nousseet hellelukemiin, on aurinkorasva jo viimeistään nyt syytä kaivaa esiin. Ilmatieteen laitos on varoittanut voimakkaasta uv-säteilystä etenkin Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla.

Voimakasta uv-säteilyä mitattiin ensimmäistä kertaa kuluvana kesänä sunnuntaina Etelä-Suomessa. Uv-indeksin arvon ennustettiin tuolloin saavuttavan lukeman 6. Uv-säteilyltä kannattaa suositella heti, kun indeksi saavuttaa tai ylittää lukeman 3.

Ilmatieteen laitoksen mukaan vuoden ensimmäiset voimakkaan uv-säteilyn päivät ajoittuvat Suomessa juuri juhannusta edeltävälle kahdelle viikolle. Suojautumisrajan 3 saavuttavia tai ylittäviä lukemia mitataan tyypillisesti maaliskuusta syyskuun puoliväliin saakka.

Auringon uv-säteilyltä voi suojautua vaatetuksella ja korkeakertoimisella aurinkovoiteella. Myös varjoon hakeutuminen on helppo tapa pienentää altistusta. Huomiota on syytä kiinnittää erityisesti lasten herkän ihon suojaamiseen.