Vero huijausviestejä – verohallinnon nimissä kavala hyvityshuijaus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä, joissa vastaanottajan väitetään saavan hyvityksiä. Verohallinto ohjeistaa tuhoamaan tekstiviestin ja muistuttaa samalla, että oma tilinumero kannattaa ilmoittaa OmaVero-palvelussa nyt.

Tekstiviesteissä kehotetaan klikkaamaan väitetyn hyvityksen saamiseksi mukana olevaa linkkiä. Näin ei kuitenkaan tule tehdä. Verohallinnon mukaan rikolliset ajoittavat huijaukset usein ajankohtaan, jolloin veroasiat ovat muutenkin ihmisten mielissä.

– Meille on tullut ilmoituksia näistä tekstiviestihuijauksista nyt kuukauden ajan. On hienoa, että ihmiset aktiivisesti ilmoittavat huijauksista meille ja varoittelevat huijauksista esimerkiksi somessa. Sähköpostimuotoisia huijausviestejä on näkynyt jo vuosia, tekstiviestimuotoiset huijaukset ovat hieman uudempi ilmiö, Verohallinnon eritysasiantuntija Jaakko Nummijärvi kertoo tiedoteessa.

Verohallinto suosittelee sen sijaan lisäämään viralliseen OmaVero-palveluun oman tilinumeron. Näin ollen mahdolliset veronpalautukset ilmestyvät tilille juuri silloin kun niiden pitääkin. Palautusten maksupäivät tosin vaihtelevat.