Kahviyhtiön varastossa 500 kiloa kokaiinia – löytyi kahvipapujen joukosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sveitsin viranomaiset ovat takavarikoineet yli 500 kilon edestä kokaiinia. Huumeet oli kätketty kahvipapuja sisältäneeseen lastiin, joka oli matkalla kahvivalmistaja Nespresson tehtaalle.

Epäilykset lastia kohtaan heräsivät Nespresson tehtaan varastossa Fribourgissa. Työntekijät huomasivat kahvipapuja sisältäneistä säkeistä valkoista jauhetta ja ilmoittivat asiasta poliisille. Poliisin tutkimuksissa aine paljastui kokaiiniksi.

Alustavien tutkimusten perusteella kokaiinin uskotaan saapuneen maahan viidessä Brasiliasta peräisin olleessa kontissa. Associated Press -uutistoimiston mukaan kokaiini oli puhtaudeltaan 80-prosenttista, ja sen arvo katukaupassa olisi ollut lähes 50 miljoonaa euroa. Nespresso on tapauksen julki tulemisen jälkeen julkaissut tiedotteen, jossa se vakuuttaa tuotteidensa olevan turvallisia nautittavaksi.