Helsinki-Vantaan lentoasema uudistuu – näin paljon muuttuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuu 21. kesäkuuta historialliseksi kuvailtu muutos. Jatkossa lentoasemalle saapumisen luvataan olevan aiempaa yksinkertaisempaa, sillä käytössä on vain yksi terminaali.

Helsinki-Vantaalla luovutaan Terminaaleista 1 ja 2 sekä niitä yhdistäneestä kulkukäytävästä. Jatkossa lennolle lähteviä ja matkalta palaavia palvellaan yhdessä uudessa terminaalissa. Palvelut keskitetään yhden katon alle, ja muutos helpottaa myös matkustajia vastaan tai saattamaan saapuvia.

– Enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista on lähdössä tai mihin saapumassa, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finavian tiedotteessa.

Vanhat lähtö- ja tuloaulat muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi. Helsinki-Vantaan lentoasema avattiin alun perin 70 vuotta sitten Helsingin kesäolympialaisiin. Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla toimittiin yhdessä terminaalissa lähes 40 vuotta sitten, jolloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali.