Sveitsi sulki ilmatilansa – syynä lentoliikenteen tietokonehäiriö

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsi joutui sulkemaan ilmatilansa keskiviikkona 15. kesäkuuta. Maan ilmatilan sulkemisen taustalla oli tietokonehäiriö, joka vaikutti Sveitsin lentoliikenteeseen ja lentokenttien toimintaan. Häiriö esti lentokoneiden nousun ja laskun Sveitsin lentokentille Genevessä ja Zürichissa.

– Sveitsin ilmatila suljetaan liikenteeltä turvallisuussyistä Skyguiden, Sveitsin lentoliikennettä hallitsevan tietokonejärjestelmän kaatumisen vuoksi, Skyguiden tiedotteessa kerrottiin.

Tietokoneviasta ei AFP-uutistoimiston mukaan kerrottu tarkempia yksityiskohtia. Skyguide pahoitteli tapausta asiakkailtaan, yhteistyökumppaneiltaan ja lentokentille juuttuneilta matkustajilta. Kaikki lennot Sveitsiin on ATS-Keystone-uutistoimiston mukaan ohjattu Italian Milanoon.