Junamatkoilla tehdään nyt etätöitä – VR panostaa mukavuuteen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Paikasta riippumattoman työn lisäännyttyä junamatka hyödynnetään yhä useammin työntekoon. VR on tehnyt satsauksen junien bisnesluokkaan, jossa on uudistusten myötä erinomaiset puitteet työnteolle. Ensimmäiset uudet vaunut aloittivat liikenteessä vuonna 2019 ja nyt kaikki liikenteessä olevat vaunut on uusittu.

Entistä sujuvamman työnteon takaamiseksi VR on tehnyt 4,5 miljoonan investoinnin junan verkkoyhteyden kehittämiseen. Uudistuksen myötä juniin saadaan jopa viisi kertaa nopeampi yhteys. Verkkoyhteyksien uudistaminen aloitetaan alkuvuodesta. Muutokset on tehty asiakastutkimuksen avulla.

Ekstra-luokan muutoksia:• Leveämmät istuimet ja isompi jalkatila (IC:n Ekstra)• Tuolien näkösuojat kasvoille (IC:n Ekstra)• Ääniä vaimentavat kokolattiamatot• Yhden hengen rivit• Tilavampi ja viihtyisämpi wc (IC:n Ekstra)• Pistokkeet käytännöllisemmässä paikassa (IC:n Ekstra)• Led-valaistus (IC:n Ekstra)• Tyylikkäät materiaalivalinnat• Ekstra-luokan läpi ei ole kulkua• Pendolinojen Ekstra-luokassa on myös kabinetti, jonka voi erikseen varata