Säässä täyskäänne – lämpimät kelit jatkuvat juhannuksen jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on vihdoin lämpenemässä Suomessa viileähkön alkukesän jälkeen. Juhannusviikonlopulle ennustetaan jopa 25-30 asteen hellelukemia. Juhannusaattona hellelukemiin päästään todennäköisesti maan etelä- ja keskiosissa, juhannuspäivänä mahdollisesti myös pohjoisessa.

– Juhannuspäivänä hellelukemat ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosan lisäksi myös pohjoisessa. Lämpötilat ovat laajalti 25–29 asteessa, paikallisesti voidaan olla jälleen 30 asteen tienoilla. Aivan pohjoisimmassa osassa Lappia lämpötila jää enimmäkseen 20–25 asteen lukemiin, kertoo meteorologi Jenna Salminen Forecan blogissa.

Helteinen sää vaikuttaa jatkuvan juhannuksen jälkeenkin. Kuukausiennusteen mukaan 27. kesäkuuta alkava viikko on Suomessa selvästi kesimääräistä lämpimämpi. On tosin mahdollista, että viikolle mahtuu myös sateisempi päivä.

Kuukausiennusteen mukaan 4. heinäkuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat Suomessa ajankohdalle tavanomaisia tai hieman korkeampia. Myös sateet saattavat kuitenkin yleistyä ja viilentää ajoittain säätä. Pitkän ajan sääennusteet ovat kuitenkin vielä kehitysasteella, ja muutokset ovat mahdollisia.