Ghislaine Maxwellilla ympärivuorokautinen valvonta – estetään itsemurha ennen tuomion antamista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ghislaine Maxwell on asetettu itsemurhavalvontaan vain muutama päivä ennen tuomion antamista. Kuusikymppinen seurapiirineiti todettiin syylliseksi viiteen kuudesta syytteestä, joissa häntä syytettiin teinityttöjen värväämisestä ja kauppaamisesta miljardööri Jeffrey Epsteinille. Epstein käytti tyttöjä seksuaalisesti hyväksi.

The Guardianin mukaan valamiehistö tuomitsi Maxwellin salaliitosta alle 17-vuotiaiden houkuttelemiseksi ja kuljettamiseksi laittomaan seksuaaliseen toimintaan sekä alaikäisten henkilöiden seksikaupasta. Syyttäjät ovat vaatineet Maxwellille vähintään 30 vuoden vankeusrangaistusta. Tuomio annetaan huomenna 28. kesäkuuta.

Maxwell värväsi nuoria naisia poikaystävälleen Jeffrey Epsteinille ja hänen seurassaan viihtyneille vaikutusvaltaisille miehille. Yksi uhreista on prinssi Andrew’’n seksiskandaalin aloittanut Virginia Giuffre. Hän kertoi aiemmin Maxwellin käyttäytyneen ystävällisesti nuoria kohtaan ja johtaneen heidät suoraan miesten kynsiin.