Jatkobileiden karu seuraus – 460 000 ihmisen yksityiset tiedot katosivat

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilanin Amagasakin satojen tuhansien asukkaiden yksityisten tietojen pelätään päätyneen vääriin käsiin. Tiedot oli säilötty muistitikulle, jonka korona-avustusten parissa työskennelleen yrityksen työntekijä oli onnistunut hukkaamaan tiistaina 21. kesäkuuta.

Muistitikkua hallussa pitänyt mies oli mennyt työpäivän päätteeksi after work -drinkeille. Hän hukkasi muistitikun sisältäneen laukkunsa iltapäivän tunteina. USB-tikku oli tarkoitus toimittaa myöhemmin Osakassa sijaitsevaan puhelinkeskukseen.

Muistitikku pitää sisällään Amagasakin yli 465 000 asukkaan nimet, syntymäajat ja osoitteet. Mukana on myös yksityisiä tietoja, kuten pankkitilien numeroita ja tietoja veroista ja saduista tuista. Muistitikku on kuitenkin suojattu, eikä tietojen tiedetä toistaiseksi vuotaneen julkisuuteen.

CNN-uutissivuston mukaan työntekijä yritti etsiä muistitikkua keskiviikkona tuloksetta ja ilmoitti sen kadonneeksi. Viranomaiset ovat sittemmin pahoitelleet tapahtunutta Amagasakin asukkailta.