Weekend-festivaalin peruutukset hämmentävät: ”Me myymme festivaalilippuja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämeenlinnassa ensi viikonloppuna järjestettävän Weekend Festivalin pääesiintyjä Post Malonen keikka peruttiin sunnuntaina. Ihmiset ovat nyt saaneet tarpeekseen festivaalin ohjelmamuutoksista, koska kyseessä on jo viides muutos alkuperäiseen esiintyjäkaartiin. Esiintymisiä on peruttu muun muassa logistiikkaongelmien varjolla.

Peruutuksista hämmentyneet kysyvät nyt, eikö logistisia asioita voi varmistaa etukäteen ennen tapahtuman markkinoimista näillä artisteilla, sillä artistikiinnitykset tehdään yleensä vähintään kuukausia ennen tapahtumaa. Myös festivaalipromoottorin mediakommentit ovat saaneet ihmiset kohottamaan kulmakarvojaan.

– Me myymme festivaalilippuja, emme konserttilippuja. Olisi eri asia, jos kyseessä olisi Celine Dionin keikka ja se peruuntuisi, promoottori Hardi Loog kommentoi Yleisradiolle.

Yhdysvalloista kotoisin olevan räppäri Post Malonen keikka ei ole ainoa maailmanluokan peruuntunut artisti. Brittiläinen A1 X J1 ja ukrainalainen Rezz on niin ikään peruttu. Myös yhdysvaltalaisen räppäri Lil Tjayn esiintyminen festivaaleilla on epävarmaa, koska häntä ammuttiin kaksi kertaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ryöstöyrityksen yhteydessä.

Weekend Festival järjestetään Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinassa 1.-3. heinäkuuta. Lippuja on kaupattu jopa paljousalennuksella, mutta yksi päivä maksaa 115 eurosta ylöspäin. Kolmen päivän tavallisen lipun saa 205 eurolla.