Näkövammainen skeittaaja rikkoi kaksi ennätystä kerralla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen skeittaaja Ryusei Ouchi on menettänyt 95 prosenttia näöstään verkkokalvon pigmenttirappeuman vuoksi. Tästäkään huolimatta hän ei ole lopettanut täysin rullalautailua. Nyt Ouchi on noussut otsikoihin rikottuaan kaksi maailmanennätystä.

Ryusei Ouchi teki 33 ollieta minuutissa silmät sidottuna. Tämän jälkeen hän teki silmät sidottuna vielä yhteensä 122 perättäistä ollieta, rikkoen toisenkin maailmanennätyksen. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti molemmat ennätykset.

Ouchi aloitti skeittaamise 14-vuotiaana, ja hänen näkökykynsä alkoi heikentyä muutamaa vuotta myöhemmin. Ouchi kertoo menettäneensä jatkuvasti mahdollisuuksia eri temppujen tekemiseen sitä mukaan, mitä enemmän hän sokeutui. Tästäkin huolimatta hän jatkoi harrastustaan.

– En voi muuttaa sitä tosiasiaa, että minulla on tämä sairaus. Ajattelin vain, että minun täytyy oppia elämään sen kanssa, Ouchi totesi Guinnessin ennätystenkirjalle.