IL: Helsinki-Vantaan uudesta turvatarkastuksesta ongelmia – suomalaiset jonottavat turhaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten vitsaillaan toisinaan rakastavan jonottamista. Nyt asiasta on saatu todisteita Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Iltalehden mukaan kentälle on nimittäin muodostettu jonoja, vaikka se ei ole edes tarpeen.

Jonoja on muodostunut uudistuneeseen turvatarkastukseen, joka toimii nykyään samaan tapaan kuin kauppojen pikakassat. Tarkastukseen saapuva valitsee itselleen tyhjän kohdan linjastolta ja nostaa tavaransa hihnalle. Suomalaiset ovat kuitenkin muodostaneet turvatarkastukselle jonoja, eikä ohi meneviä katsota hyvällä vaikka linjoilla olisikin tilaa.

– Tässä uudessa turvatarkastuksessa joutuu melkein kuin ohittamaan toisen, ja sitä suomalainen ei uskalla tehdä, Finavian matkustajapalveluiden yksikön päällikkö Hanna Hämäläinen kertoo.

Henkilökunta on joutunut kannustamaan jonossa seisovia suomalaisia siirtymään vapaille paikoille. Lentoasemalle on tulossa myös kylttejä ja animaatioita, joilla ohjeistetaan uudesta käytännöstä hämmentyneitä matkustajia.