Huippusuositun keräilykorttipelin luonut Kazuki Takahashi on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yu-Gi-Oh!-mangasarjan luonut japanilainen Kazuki Takahashi on kuollut 60-vuotiaana. Suositun mangan pohjalta on tehty muun muassa tv-sarja ja maailman menestyksekkäimpiin kuuluva keräilykorttipeli.

Takahashi löydettiin kuolleena merestä Okinawan edustalla. Vainajalla oli löytöhetkellä yllään snorkkelointivarusteet. CNN-uutissivuston mukaan miehen tarkka kuolinsyy selviää myöhemmin.

Takahashi loi Yu-Gi-Oh! -sarjakuvan vuonna 1996. Egyptiläisen arvoituksen ratkaisemisen myötä vuosituhansia vanhan hengen vapauttavasta nuorukaisesta kertovasta mangasta tuli Japanissa hitti, ja sen pohjalta tehtiin myöhemmin animesarja.

Todellinen kansainvälinen nimi Yu-Gi-Oh!:sta tuli siihen perustuvan keräilykorttipelin myötä. Vuonna 2009 Guinnessin ennätystenkirja nimesi sen maailman eniten myydyksi keräilykorttipeliksi. Tammikuuhun 2021 mennessä kortteja on myyty maailmanlaajuisesti arviolta 35 miljardia kappaletta.