Alkon litramyynti laski edelleen – yhden tuotteen menekki romahti

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Alkon myynti oli kesäkuussa samalla tasolla kuin ennen koronaa kesäkuussa 2019. Syynä voi olla esimerkiksi rajojen avautuminen ja siten edullisemman alkoholin tuominen ulkomailta.

Alkon mukaan kokonaislitramyynti laski kesäkuussa 11,5 prosenttia verrattuna viime vuoden kesäkuuhun. Myynti litroissa oli 7,8 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin oli 8,8 miljoonaa litraa. Myynti oli samalla tasolla kuin ennen koronaa kesäkuussa 2019, jolloin myynti oli 7,7 miljoonaa litraa.

Panimotuotteiden litramyynti laski viime vuoden kesäkuuhun verrattuna 14,1 prosenttia. Viinien myynti laski 13,1 prosenttia, tosin roseeviinien menekki oli yksin peräti 24,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Kuohuviinejä ostettiin Suomen Alkoista 16,4 prosenttia vähemmän. Väkevien viinojen myynti laski 6,3 prosenttia ja alkoholittomien tuotteiden 0,7 prosenttia.