Päivitä pysäköintisovelluksen tiedot autoa vaihtaessa – muuten voi tulla kallis lasku

Autot · Tim Isokivi

Monen autoilijan älypuhelimesta löytyy arkea helpottava pysäköintisovellus. Autoliitto kuitenkin muistuttaa sovellusten käyttämisessä voivan ilmetä myös ongelmia. Autoa vaihtaessa vanha rekisterikilpi tulee poistaa sovelluksesta, jos ei halua vastaanottaa yllättäviä laskuja.

Pysäköintisovellukset toimivat auton rekisterinumerolla. Jos auto vaihtaa omistajaa, täytyy sovelluksen tiedot päivittää. Muuten auton uusi omistaja voi pysäköidä edellisen omistana piikkiin, sillä maksut veloitetaan suoraan viimeksi mainitun tililtä.

– Ihmiset, jotka pysäköivät harvoin maksullisilla pysäköintialueilla saattavat hyvin unohtaa koko kerran ladatun sovelluksen olemassaolon ja siten voi tulla ikäviä yllätyksiä, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen kertoo tiedotteessa.

Tarkkana kannattaa olla myös silloin, kun sovellukseen on syöttänyt useamman ajoneuvon rekisteritunnuksen. Väärän rekisteritunnuksen tai pysäköintialueen valinnan seuruaksena voi tuulilasissa odottaa pysäköintivirhemaksu.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.