Elon Musk vetäytyi Twitter-kaupasta – Twitter valmistautuu oikeustaisteluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen miljardööri Elon Muskin uutisoitiin taannoin suunnitelleen somealusta Twitterin ostamista 44 miljardilla dollarilla. Nyt Muskin on kuitenkin paljastettu vetäytyvän kaupoista.

Muskin asianajajien mukaan Twitter ei ole toimittanut Muskille hänen vaatimia tietoja palveluun pesiytyneistä bottitileistä. Twitter on puolestaan valmistautunut oikeustaisteluun Muskin kanssa kaupoista vetäytymisen vuoksi. Yhtiö on Reuters-uutistoimiston mukaan palkannut lakifirma Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LPP:n oikeustoimia varten.

– Twitterin hallitus on sitoutunut saattamaan kaupan päätökseen sovitulla hinnalla ja ehdoilla herra Muskin kanssa. Suunnittelemme oikeustoimia vahvistaaksemme sulautumisen, Twitterin hallituksen puheenjohtaja Bret Taylor kertoi.

Musk teki sopimuksen Twitter-kaupoista huhtikuussa. Sopimukseen sisältyneen ehdon mukaan Muskin täytyy maksaa Twitterille miljardin dollarin sakko, mikäli hän peruisi kaupat.