Hätäveri on loppumaisillaan – apua tarvitaan jo tänään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

SPR:n hätäveren varastot ovat hupenemassa. Verenluovuttajia tarvitaan nyt erityisen pikaisesti. Veripalvelun tavoitteena on viiden päivän punasoluvarasto jokaisesta veriryhmästä. Tämä turvaa keskeytymättömän verihuollon myös katastrofi- ja suuronnettomuustilanteissa.

Jotta verivarastot säilyvät turvallisella tasolla ja kaikille potilaille Suomen sairaaloissa riittää verta, verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä noin 800. Vain noin kolme prosenttia verenluovutusikäisistä suomalaisista luovuttaa verta.

Luovutettu veri auttaa 40.000 potilasta vuosittain Suomessa. Potilaat tarvitsevat verivalmisteita keskimäärin suomalaisten veriryhmäjakauman mukaisesti. Hätäveri O- on poikkeus, sitä annetaan potilaille suhteessa enemmän. Hätäveri on nyt loppumaisillaan.

Varaa aikasi täältä.