Harvinaista herkkua Ilosaarirockissa – Hassisen kone päälavalla

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joensuussa vuodesta 1971 saakka järjestetty Ilosaarirock-festivaali on ilmoittanut Liam Gallagherin peruuttaneen esiintymisensä päälavalla. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä tänään perjantaina lavalle astuu 40-vuotisjuhlansa kunniaksi paluun esiintymislavoille tehnyt ikoninen rockyhtye Hassisen Kone.

– Kiireiset pari päivää on tässä olleet. Perjantaille etsittiin esiintyjää ympäri maailman, mutta lopulta apu löytyi lähempää kuin uskoimmekaan eli ihan kotikaupungista. Kiitos tästä kuuluu tietysti Hassisen Koneelle, joka suostui tekemään vielä toisen festarikeikan juhlakiertueellaan, hehkuttaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Joensuussa vuonna 1979 perustettu Hassisen Kone on merkittävä osa suomirockin historiaa. Genrerajoja kaihtamaton, progressiivisesta rockista ja uuden aallon punkista ammennettu soundi sekä ylistetyt albumit Täältä tullaan Venäjä, Rumat sävelet ja Harsoinen teräs ovat sementoineet Hassisen Koneen yhdeksi suomalaisen musiikin suunnannäyttäjistä.

40-vuotisjuhlansa kunniaksi alkuperäiskokoonpanollaan esiintymislavoille palannut Hassisen Kone on nähty tänä kesänä tarkkaan valikoiduilla, loppuunmyydyillä keikoilla Joensuun Kerubissa sekä Seinäjoen Provinssin päälavalla. Juhlavuoden kiertue saa arvoisensa päätöksen Tampereen Ratinan stadionilla heinäkuun lopussa.