Uusi deittisovellus yhdistää seuraa etsivät suosikkimeemien perusteella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni löytää kumppanin yhteisten kiinnostusten kohteiden, kuten samanlaisen musiikkimaun, tyylin tai yhteisten harrastusten kautta. Uuden deittisovelluksen ansiosta seuraa on mahdollista etsiä myös samojen suosikkimeemien perusteella.

Vidya Madhavanin luomassa Schmooze-sovelluksessa swaippaillaan ihmisten sijaan meemejä. Tarkoituksena on yhdistää samanlaisista meemeistä ja samankaltaisesta huumorista pitävät käyttäjät. Alun perin 200 Stanfordin yliopiston opiskelijan kokeiltavana ollutta sovellusta on ladattu Yhdysvalloissa jo yli 10 000 kertaa, ja sen muodostamia matcheja on kertynyt 90 000 kappaletta.

Madhavan kertoo Techcrunch-sivustolle saaneensa idean yritettyään kysellä 10 Linkedin-käyttäjältä mielipiteitä heidän opiskelupaikoistaan. Vain yksi vastasi, mutta Madhavan päätyi vaihtamaan tämän kanssa satoja, lähinnä vitsejä sisältäneitä sähköposteja. Nykyään naimisissa kyseisen henkilön kanssa oleva Madhavan tajusi samanlaisen huumorintajun olevan tärkeä osa toimivaa parisuhdetta.

Schmooze on tällä hetkellä käytössä useassa yhdysvaltalaisessa yliopistokaupungissa. Tiedossa ei ole, onko sovellus laajenemassa tulevaisuudessa myös Eurooppaan.