Suomalaiset haluavat lääkkeet kauppoihin – uskotaan helpottavan arkea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Esimerkiksi Yhdysvalloissa on päivittäistavaraliikkeitä, joista saa ostettua samalla reissulla ruokien ja taloustavaroiden lisäksi lääkkeitä. Nyt suomalaisen Kaupan liiton tekemän kyselyn mukaan 70 prosenttia haluaisi samanlaisia kauppoja myös Suomeen.

– Ikääntyvä Suomi tarvitsee apteekkipalveluiden tuomista lähemmäksi kuluttajaa lääketurvallisuudesta tinkimättä. Lääkkeiden on myös oltava paremmin saavutettavia ja edullisempia, sanoo Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

Kaupan liiton teettämän kyselytutkimuksen mukaan kuluttajat kokisivat arkensa järjestämisen helpottuvan, jos resepti- ja käsikauppalääkkeitä saisi ruokakaupassa käynnin yhteydessä. Erityisen vahvasti samaa mieltä väitteen kanssa ovat suomalaiset, jotka kokevat taloustilanteensa huonoksi tai melko huonoksi.