Maailmanennätys: Timanttisormuksessa yli 24 000 timanttia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ennätyksen rikkonut koru antaa uuden merkityksen timanttisormukselle. Sormuksessa ei ole suinkaan tyydytty muutamaan jalokiveen, vaan sitä koristavat kymmenet tuhannet pienet timantit.

Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut intialaisen SWA Diamonds -koruvalmistajan Ami-sormuksen rikkoneen maailmanennätyksen. Isokokoisessa sormuksessa on yhteensä jopa 24 679 timanttia. Sormuksen muoto on saanut inspiraationsa vaaleanpunaisesta osterivinokkaasta.

Kimberleyn prosessi on vahvistanut sormuksen sisältämien timanttien olevan eettistä alkuperää. Noin 340 gramman painoisen, erittäin yksityiskohtaisen Ami-sormuksen arvo on 93 800 euroa. Aikaisemman ennätyksen rikkoi vuonna 2020 Harshit Bansal yli 12 tuhannen timantin timanttisormuksella.