Ilosaarirockissa tehtiin kävijäennätys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuussa järjestettiin viikonloppuna Ilosaarirock kahden vuoden tauon jälkeen. Festivaalin paluuta oli selkeästi odotettu innolla, sillä tapahtuma oli menestys. Ilosaarirock teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen.

Ilosaarirockissa kävi viikonlopun aikana yhteensä 71 000 festivaalivierasta. Tapahtuma oli lauantain osalta loppuunmyyty, ja kyseisenä päivänä kävijöitä oli 24 000. Festareiden edellinen ennätys rikottiin viisi vuotta sitten, jolloin Ilosaaressa vieraili viikonlopun aikana 67 000 ihmistä.

Ilosaarirockissa esiintyivät muun muassa Hassisen Kone, Alan Walker, Tehosekoitin, Tones and I, Ulver ja Vesala. Sunnuntain pääesiintyjä oli Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Nightwish. Ilosaarirock järjestetään seuraavan kerran 14-16. heinäkuuta 2023. Kolmen päivän Kivra Early Bird -liput ovat jo myynnissä.