Lentoliikenne palautuu vauhdilla – matkustajamäärä Suomessa kuusinkertaistui

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen lentoasemien kautta matkusti tammi-kesäkuussa yhteensä 6,6 miljoonaa matkustaa. Matkustajamäärä nousi 520 prosenttia eli yli kuusinkertaisesti edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Asiasta tiedotti lentokenttiä ylläpitävä Finavia.

Matkustajamäärän noususta huolimatta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vaihtomatkustajien määrä jäi pieneksi. Tämän taustalla olivat erityisesti Finnairin Aasian-lentojen vähentyminen. Silti koko matkustajamäärän kasvu oli Helsinki-Vantaalla vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla 579 prosenttia.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkustaneista 5,5 miljoonasta ihmisestä 85 prosenttia oli kansainvälisten lentojen matkustajia. Eniten matkustettiin Saksaan, Espanjaan, Ruotsiin ja Iso-Britanniaan.

Alueellisten lentoasemien matkustajamäärä kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 340 prosenttia. Kotimaan kohteista suosituimpia olivat Oulu, Rovaniemi ja Kittilä.