IS: Linnanmäelle jonotettiin jopa puolitoista tuntia – osa pääsi jonon ohi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Linnanmäki-huvipuiston porteille syntyi keskiviikkona 20. heinäkuuta iltapäivällä pitkähkö jono. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan osa asiakkaista joutui jonottamaan jopa puolitoista tuntia.

Sisään pääsivät jonon ohi asiakkaat, jotka olivat tehneet ennakkovarauksen Linnanmäelle. Jonon muodostumisen taustalla oli se, että puiston kävijämäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden vuoksi. Linnanmäen viestintäpäällikkö Kati Parkkosen mukaan huvipuiston yhtäaikaista asiakasmäärää seurataan reaaliaikaisesti.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Linnanmäen kävijämäärää rajoitettiin kaudella 2022. Muina kävijämäärältään suurempina päivinä asiakkaat ovat jakautuneet huvipuistoon tasaisemmin päivän ja illan aikana, jolloin rajoittamiselle ei ole ollut tarvetta.

Parkkosen mukaan koronavuosina hyväksi todetut käytänteet ovat jatkuneet Linnanmäellä. Asiakkaita suositellaan varaamaan paikan puistossa ennakkoon jonottamisen välttämiseksi.