Poliisi tyypitti humalaisen miehen sähkömopon – paljastui viritetyksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jos näet poliisin ajamassa univormussaan sähkömopoa, on kyseessä todennäköisesti ajoneuvon nopeusennätyksen testaaminen. Tämä siksi, että kevyet sähköajoneuvot saavat kulkea enintään 25 kilometrin tuntinopeutta. Muuten ne luokitellaan mopoiksi.

Poliisi pysäytti sähkömopoa kuljettaneen yli 50-vuotiaan miehen Hämeenlinnan Kuuslahdentiellä viime viikonloppuna puoli seitsemän aikaan illalla. Sähkömopoa ajanut mies oli selkeästi päihtynyt. Poliisipartio päätti testata sähkömopon rakenteellisen nopeuden.

– Nopeudeksi saatiin poliisin ajamana ja tutkalla mitattuna 36 km/h, jolloin sähkömopo katsotaan moottorikäyttöiseksi ajoneuvoksi. Mies puhallutettiin ja tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan.

Kevyitä sähköajoneuvoja ovat muun muassa erilaiset itsestään tasapainottuvat ”Segway-tyyppiset” henkilökuljettimet, sähköpotkulaudat, yksinomaan iäkkäiden henkilöiden tai liikuntarajoitteisten käyttöön tarkoitetut kolmi- tai nelipyöräiset skootterit, sähkörollaattorit sekä muut vastaavat ajoneuvot.