Kymmenet tuhannet jäämässä ilman veronpalautuksia – toimi nopeasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veronpalautukset ovat jälleen ajankohtainen asia, sillä ensimmäiset palautukset maksetaan heinä- ja elokuun aikana. Verohallinnon mukaan jopa 29 000 henkilä on kuitenkin vaarassa jäädä ilman rahojaan palautuspäivänä. He eivät ole ilmoittaneet tilinumeroaan Verohallinnolle.

Tilinumeroita puuttuu erityisesti elokuussa veronpalautuksia ensi kertaa saavilta nuorilta. 2000-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu yli 16 000, 1990-luvulla syntyneiden tiliumeroita 9 000. Oman tilinumeron voi ilmoittaa OmaVero-palvelussa.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa, ylitarkastaja Mari Kleemola kertoo Verohallinnon tiedotteessa.

Mikäli omaa tilinumeroa ei ilmoita Verohallinnolle, saa palautuksen vasta myöhemmin maksuosoituksena. Jos tilinumeron ilmoittaa OmaVerossa vasta omana veronpalautuspäivänä tai sen jälkeen, kestää rahojen saamisessa noin kuukausi.

Henkilöasiakkaiden verotus toteutetaan nyt neljättä vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Keskiviikkona 3. elokuuta palautuksia saa 1,7 miljoonaa asiakasta.