Opiskelija salakuljetti Squid Gamen Pohjois-Koreaan – määrättiin teloitettavaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Diktatuuri tarkoittaa itsenäisen valtion poliittista järjestelmää, jossa on autoritaarisia ja toisinaan jopa totaliristisia järjestelmiä. Diktaruurin alaisessa valtiossa ei ole poliittista oppositiota, sananvapautta tai demokraattista vapautta. Diktatuuri voi tarkoittaa esimerkiksi pienen piirin tekemiä mielivaltaisia päätöksiä.

Pohjois-Koreassa on vankka perinne diktatuurissa. Viime vuoden loppupuolella paikallinen opiskelija jäi kiinni salakuljetettuaan Pohjois-Koreaan ilman lupaa Squid Game -elokuvan. Maan tiedustelupalvelu paljasti rikoksen ja pidätti siitä yhteensä kahdeksan opiskelijaa.

Pohjois-Koreassa on nollatoleranssi länsimaisen median suhteen. Kuusi opiskelijaa tuomittiin sittemmin viiden vuoden pakkotyöhön, yksi opiskelija sai elinkautisen vankeusrangaistuksen ja elokuvan salakuljettanut opiskelija määrättiin teloitettavaksi. Asiasta kertoi Radio Free Asia.