Sikoja karkasi Lappeenrannassa – tuloksena auto-onnettomuus

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joukko sikoja onnistui pakenemaan hetkellisesti kohtaloaan Lappeenrannassa keskiviikkona 27. heinäkuuta. Yhteensä kahdesan sikaa karkasti teurastamon kuljetusautosta aamupäivästä. Asiasta tiedottivat Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Tieliikennekeskus.

Eläimistä tehtiin havaintoja Mattilantien ja Kuutostien varrella, ja yksi karanneista sioista löydettiin myöhemmin kuolleena. Poliisi epäili alkuun eläimen jääneen auton alle. Ylen mukaan myöhemmin kuitenkin kävi ilmi, että eläin oli todennäköisesti kuollut jo pudottuaan kuljetusautosta.

Asiasta hieman aamukymmenen jälkeen ilmoituksen saanut poliisi kehotti kansalaisia antamaan mahdolliset sikahavaintonsa hätänumeroon 112. Ylen mukaan osa sioista oli jo puolen päivän aikaan paikannettu ja otettu kiinni. Noin kello 14 aikaan karkuteillä oli enää yksi sika.