Video: Lentokone putosi nokka edellä asfalttiin – lentäjä selvisi lievin vammoin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Belgian Bruggen lähettyvillä todistettiin perjantaina 15. heinäkuuta hurjaa tilannetta. Pienlentokone törmäsi nokka edellä katuun Sint-Andriesin esikaupunkialueella keskellä päivää. Tilanne ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi.

Silminnäkijät kertoivat kuulleensa ilmasta kantautuneen räjähdyksen äänen. Katsoessaan ylöspäin he näkivät pienikokoisen lentokoneen laskeutuvan maata kohti. Koneen lentäjä oli aktivoinut hätälaskuvarjon, joka hidasti sen kiitoa alaspäin.

Lentokone törmäsi asfalttiin nokka edellä. Ballistisen laskuvarjon ansiosta lentäjä kuitenkin selvisi onnettomuudesta vain lievin vammoin. Sky News -uutissivuston mukaan viranomaiset ovat kuvailleet pienkoneen ohjaajaa kokeneeksi lentäjäksi.