Poliisi muistuttaa lasten tulitikkuleikkien vaaroista – saattoivat aiheuttaa vaaratilanteen Pirkkalassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on muistuttanut vanhempia lasten tulitikkuleikkien vaaroista. Heinäkuun alussa Pirkkalan Killon päiväkodin edustalla nähtiin vaaratilanne, jonka epäillään saaneen alkunsa tulella leikkimisestä.

Sivullinen henkilö oli huomannut Killon päiväkodin edustalla hieman ennen iltakymmentä savua, jonka lähteeksi paljastui palava paperikasa. Hän soitti hätänumeroon ja onnistui sammuttamaan palon. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi varmistaa vaaran olevan ohi.

Vahingot jäivät sivullisen nopean toiminnan ansiosta vähäisiksi. Lähistöllä olleet henkilöt kertoivat nähneensä viereisellä paperinkeräyspisteellä lapsia. Poliisin mukaan on mahdollista, että lapset liittyivät palon syttymiseen.

Sisä-Suomen poliisilaitos pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa tulitikkuleikkien vaaroista ja korvausvelvollisuudesta. Poliisi haluaa myös tavoittaa päiväkodin lähellä nähdyt lapset ja pyytää vihjeitä palon sytyttäneistä henkilöistä.