Viikon sää yhtä ailahtelua – helle tekee pikaisen paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kulunut kesä ei ole ollut Suomessa sään kannalta ainakaan tasapaksu, sillä mukaan on mahtunut niin kylmiä ja sateisia kelejä kuin hellepäiviäkin. Tuoreen ennusteen perusteella elokuu alkaa samanlaisissa merkeissä.

Forecan mukaan tiistai on melko aurinkoinen päivä, mutta koko maassa kannattaa varautua ajoittaisiin sadekuuroihin. Päivälämpötilat ovat 15-20 astetta, etelässä mahdollisesti hieman enemmänkin. Keskiviikko on maanantaita ja tiistaita pilvisempi, ja sadekuuroja saadaan etelään, länteen ja pohjoiseen.

Torstaina ja perjantaina säähän saadaan uusi käänne. Torstaina helleraja ylittyy ennusteen mukaan etelässä, perjantaina laajemmallakin alueella Suomessa. Lämpötila voi nousta jopa 27-28 asteeseen.

Viikonloppuna lämpimin ilmamassa on taas väistymässä, minkä vuoksi runsaat sateet, ukkoset ja alle 20 asteen lämpötilat ovat mahdollisia. Kuukausiennusteen mukaan myös 8. elokuuta alkavalla viikolla säässä voi olla runsasta vaihtelua. Tällä hetkellä lämpimämmän sään osuus elokuun viileämmän alun jälkeen saattaa kuitenkin kasvaa.