Autojen ensirekisteröinnit romahtivat helmikuussa

Autot · Tim Isokivi

Autojen rekisteröinti on ollut laskussa kesällä. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan heinäkuussa rekisteröitiin 5 503 uutta henkilöautoa, mikä on 26,5 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2021 heinäkuussa.

Uusien autojen kysyntä on Tiedotuskeskuksen mukaan jatkunut edelleen vilkkaana. Ajoneuvojen saatavuudessa on kuitenkin toimitusongelmia. Ne johtuvat erityisesti maailmanlaajuisesta komponenttipulasta ja tuotantokatkoksista.

Käytettyjen henkilöautojen kautta väheni heinäkuussa vuoden takaiseen verrattuna noin 16 prosenttia. Uusia henkilöautoja on alkuvuonna yhteensä rekisteröity 23,7 prosenttia viime vuotista vähemmän ja käytettyjä autoja noin 11,6 prosenttia vähemmän.

Täyssähköautojen osuus ensirekisteröidyistä autoista on ollut tammi-heinäkuussa yhteensä 13,9 prosenttia ja ladattavien hybridien 20,1 prosenttia. Ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista jopa lähes puolet on ollut ladattavia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.