Näistä suomalaiset fantasioivat sänkypuuhien aikana – kaksi ryhmää ylitse muiden

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten mielissä ei aina pyöri makuuhuoneen intiimien puuhien aikana sen hetkinen oma kumppani. Tämä ilmenee Kaalimato.comin teettämästä kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin keistä ihmiset fantasioivat ollessaan tositoimissa joko yksin tai kaksin.

Tutkimukseen vastanneista 21 prosenttia kertoo fantasioineensa entisestä kumppanista. Toisella sijalla ovat julkisuuden henkilöt 18 prosentilla ja kolmannella sijalla kaverit 15 prosentilla. Työkavereista on fantasioinut intiimeinä hetkinä 12 prosenttia, naapureista 7 prosenttia ja kaverin kumppanista kuusi prosenttia.

Miehistä 26 prosenttia myönsi ajatelleensa entistä kumppania session aikana, mutta naisista vain 16 prosenttia. Tutuista ihmisistä fantasioidaan niin sinkkujen kuin seurustelevienkin keskuudessa. Naimisissa olevat henkilöt kertoivat muita vähemmän heillä olevan fantasioita tuttuihin henkilöihin.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan tietämistään ihmisistä fantasiointi on yleistä, eikä siitä pidä tuntea huonoa omaatuntoa tai syyllisyyttä vaikka olisikin parisuhteessa. Vaikka kielletty hedelmä voisikin kiihottaa, ei tutusta ihmisestä fantasiointi aina tarkoita että hänen kanssaan haluaisi harrastaa varsinaista aktia.

– Esimerkiksi läheisestä kaverista tai kollegasta toistuvasti fantasioiminen saattaa kertoa jostakin tunnetason tarpeesta. Fantasian juurisyy voikin siis todellisuudessa olla vaikkapa tarve kokea luottamuksen tunnetta omassa elämässään, Laivikainen kertoo.