Uuteen-Seelantiin voi taas matkustaa – ensikertaa vuosiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi-Seelanti on avannut rajansa jälleen turisteille ja ulkomaisille opiskelijoille. Matkustamista maahan on rajoitettu rankalla kädellä koronapandemian alkuajoista saakka maaliskuusta 2020 lähtien.

Uusi-Seelanti aloitti rajojensa avaamisen helmikuussa, ja rajoituksia on sittemmin helpotettu asteittain. Elokuun alusta lähtien viisumia tarvitsevat ulkomaalaiset matkailijat ja opiskelijat pääsevät jälleen matkustamaan maahan. Reuters-uutistoimiston mukaan myös risteilyalukset ja ulkomaiset huviveneet saavat jälleen vierailla maan satamissa.

Uusi-Seelanti vaatii edelleen useimmilta ulkomaalaisilta matkailijoilta todistusta saaduista koronarokotteista. Heidän täytyy myös tehdä kaksi koronatestiä maahan saavuttuaan. Karanteenivaatimukset eivät kuitenkaan ole enää voimassa.

Rajojen avaamisen toivotaan parantavan Uuden-Seelannin taloustilannetta. Kansainväliset opiskelijat ovat maalle tärkeä tulonlähde. Myös risteilyalusten paluun odotetaan matkailuministeri Stuart Nashin mukaan tekevän hyvää paikallisille yrityksille.