Lähes valmis Batgirl-elokuva hyllytettiin yllättäen – mistä on kysymys?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

DC Comicsin Bagirl-supersankarin oli tarkoitus saada tänä vuonna oma elokuva. Nyt Leslie Gracen, Brendan Fraserin ja Michael Keatonin tähdittämä elokuva on kuitenkin yllättäen hyllytetty lähes valmiina.

Batgirl-elokuvan oli määrä saada ensi-iltansa joko elokuvateattereissa tai HBO Max -palvelussa. Tuotantoyhtiö Warner Bros kuitenkin ilmoitti tiistaina, ettei jälkituotannossa ollutta elokuvaa julkaista lainkaan. Virallista syytä päätökselle ei annettu, ja hyllyttäminen herätti suurta ihmetystä sekä spekulaatiota.

Huhujen mukaan Batgirl olisi hyllytetty, sillä sen ei vain uskottu toimivan, mutta taustalla saattaa olla monimutkaisempia syitä. Warner Bros -yhtiön johtoporras vaihtui kesän aikana yhtiön sulauduttua Discoveryn kanssa. Uusi toimitusjohtaja David Zaslav priorisoi isoja elokuvateatterijulkaisuja suoratoistoon julkaistavien nimikkeiden sijaan.

Variety-lehden mukaan Batgirl saatettiin hyllyttää jopa verovähennysten toivossa. Tuotantoyhtiön uuden johdon silmissä elokuva ei ollut tarpeeksi iso teatterilevitykseen, ja samalla liian iso julkaistavaksi suoratoistopalvelujen valtavan tarjonnan keskellä.