NASA: Kuussa lämpötilalta ihmisille suotuisia paikkoja – tasainen 17 astetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusta löytyy paikkoja, jotka ovat lämpötilaltaan yllättävän lähellä perinteisiä Suomen kesäkelejä. Ne olisivat Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan mukaan optimaalisia sijainteja Kuussa tulevaisuudessa työskenteleville ihmisille.

Kuun pinnalla on laavan muodostamia kuoppia ja luolia, joissa lämpötila pysyttelee noin 17 asteen paikkeilla. Kyseiset kuopat olisivat näin ollen hyviä sijainteja niin ihmisvoimin kuin koneiden avulla toteutettavalle tutkimustyölle.

Lämpötilojen vaihtelu Kuussa on melkoista. Päivisin lämpötila voi kohota 127 asteeseen, kun taas yöllä ne tippuvat noin 173 pakkasasteeseen. Nasan mukaan kuopat ja luolat voisivat suojata astronautteja myös kosmisilta säteilyltä, auringon säteilyltä ja meteoriiteilta.

– Ihmiset kehittyivät eläessään luolissa. Saatamme palata niihin asuessamme kuussa, Nasan tutkija David Paige kertoi Kalifornian yliopiston tiedotteessa.