Eläintarhan tempauksesta viraalihitti – krokotiiliaitauksessa nahkakäsilaukku

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoon eläintarha on herättänyt huomiota laittoman villieläinkaupan vastaisella tempauksellaan. Harvinaista matelijalajia katsomaan haluavia odottaa karu näky krokotiiliaitauksessa. Elävän siaminkrokotiilin sijaan esillä on sellaisen nahasta tehty käsilaukku.

– Lontoon eläintarha ei leiki, näystä kuvan jakanut Twitter-käyttäjä kirjoitti.

Eläintarhan kyltissä todetaan, että ennen luksustuotteeksi muuttumista krokotiili uiskenteli hitaasti virtaavissa joissa Kaakkois-Aasiassa ja Indonesiassa. Viimeisten 75 vuoden aikana siaminkrokotiileistä on hävitetty yli 80 prosenttia. Useimmat niistä on metsästetty osana laitonta villieläinkauppaa.

Siaminkrokotiilit ovat nykyään lähes kuolleet sukupuuttoon. Lontoon eläintarhan kuraattori Ben Tapley kertoo Huffpost-lehdelle käsilaukun tulleen takavarikoiduksi brittiläisellä lentoasemalla. Se luovutettiin eläintarhalle opetuskäyttöön.