Tästä syystä festareita keskeytettiin – Anssi Kelalta karu video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa jouduttiin eilen lauantaina keskeyttämään useita festivaaleja, jolloin tuhansia ihmisiä pettyi suosikkiartistien keikkojen jäätyä näkemättä. Ongelmia ilmeni muun muassa Porissa, Vaasassa ja Kemissä järjestetyillä festivaaleilla.

Päätökset keskeyttää tapahtuma olivat viranomaisten, joiden kanssa festarien järjestäjät tekivät luonnollisesti yhteistyötä. Syynä päätöksiin oli kaikissa tapahtumissa sama, eli vaarallisen voimakas myrskyrintama, joka aiheutti vaaraa paitsi lavojen ja telttojen rakenteille myös yleisölle ja henkilökunnalle.

Keikkansa perumisen jälkeen Anssi Kela julkaisi Porispherestä videon, joka kuvaa hyvin tuulenpuuskien voimaa. Videolla nähdään miten erittäin raskaat valorakennelmat heiluvat suuren esiintymislavan katossa ja miten voimalla tuuli poistaa myös esiintymislavan reunakankaita. Kelan mukaan tapahtuman miksausteltta hajosi myrskyn voimasta.

– Keikkamme Porisperessä on valitettavasti peruttu voimakkaan puuskittaisen tuulen vuoksi. Lavalla ei ole turvallista työskennellä, miksaustelttakin hajosi tuulen voimasta. Järjestäjä teki päätöksen keikan peruuttamisesta. Suuret pahoittelut kaikille, jotka olivat tulleet paikalle. Olisimme halunneet esiintyä, mutta tämän luonnonvoiman kanssa ei voinut neuvotella, Anssi Kela kirjoitti videonsa yhteydessä.