Kesä jatkuu sittenkin! Jopa hellelukemat mahdollisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulut ovat jo alkamassa, mutta säät jatkuvat näillä näkymin jopa kesäisinä. 8. elokuuta alkaneen viikon päätteeksi Suomen eteläosissa saatetaan päästä jopa hellelukemiin.

Keskiviikosta ennustetaan Forecan mukaan vielä melko pilvistä päivää. Päivälämpötilat ovat etelässä 21-24 astetta, maan keskiosassa 19-21 ja Lapissa 14-17 astetta. Torstaina sää on muuttumassa aurinkoisemmaksi, ja perjantaina lämpötilat kohoavat näillä näkymin etelässä jo laajemmin yli 25 asteeseen.

– Perjantai on aurinkoinen päivä, etelässä myös helteinen. Päivälämpötila on etelässä enimmäkseen 25–27 astetta, maan keskiosassa 17–23 astetta ja Lapissa laajalti 11–17 astetta. Pohjois-Lapissa tulee jokunen iltapäiväkuuro, muuten sää on enimmäkseen poutainen, meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Sää jatkuu aurinkoisena myös viikonloppuna, ja etelässä lämpötilat voivat olla edelleen hellelukemissa. Tuoreimman kuukausiennusteen mukaan Suomen keskilämpötilat ovat keskimääräistä korkeampia myös 15. ja 22. elokuuta alkavilla viikoilla. Pitkän ajan sääennusteet voivat kuitenkin muuttua vielä, ja keskimääräiset lukemat voivat toteutua monilla eri tavoilla.